diumenge, 25 d’abril del 2010

Breu crònica de la Fira

UNA INICIATIVA QUE ESPEREM TINGA CONTINUÏTAT

El passat diumenge 18 d’abril va fer-se la I Fira d’Intercanvi de Vinaròs, organitzada per l’associació Riu Viu amb la participació d’entitats del territori com les associacions Olea i Abraçam, Seo/BirdLife, Grup de Consum La Vianda, Xarxa pel Decreixement a les Terres de l’Ebre, Projecte Social Autogestionat i l’Associació d’Acció Llibertària.  Durant tot el matí, a la Pl.Constitució van estar intercanviant-se tot tipus d’objectes i una gran varietat de productes ecològics, sessions de massatge i tarot, informació sobre educació sense escola, la sobirania alimentària i els transgènics, el projecte de Riet Vell (Delta de l'Ebre)… Alhora la Fira es feia ressó de campanyes com el rebuig al Projecte Castor, pel tancament de les nuclears d’Ascó i Vandellós o el curs de permacultura que es farà a Aldover.
Dos plafons de suro servien per a que qualsevol persona apuntés els seus oferiments o necessitats sempre buscant el possible intercanvi sense la intermediació del diner.
La megafonia instal·lada va permetre fer diferents presentacions, parlaments i interpretar algunes cançons d’Antonio Machín.
Encabat es va fer un dinar comunitari al mateix espai de la Fira que també va servir per intercanviar menjar i compartir un bon sobretaula. Esperem que esta iniciativa puga repetir-se a Vinaròs i a localitats del nostre entorn.
Moltes gràcies a tots els que hi vàreu participar. Gràcies a José de La Marjala per aportar-hi tota la seua paraeta de productes ecològics i per la caixa de taronges que va repartir.

La propera Fira d’Intercanvi al territori està prevista a Tortosa, a la Pl.Barcelona (al costat del Mercat) per al pròxim 8 de maig, on s’inclou una Festa del Comerç Just i de la Banca Ètica.

Reciclar, reutilitzar, revaloritzar, redistribuir,….reinventar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada